ΤΙΤΛΟΙ

8/recent/ticker-posts

Ελένη Βασιλειάδη - Παπαγιάννη: ''Γυναίκα: κόρη, σύζυγος, μάνα...''
8 Μαρτίου Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας


γυναικα,κόρη,συζυγος,μάνα..
γυναίκα της Ελλάδας, της Ευρώπης,του κόσμου..


Η Ημέρα μνήμης αγώνων των γυναικείων κινημάτων,καταξίωσης και ανάδειξης του κοινωνικού φύλου των γυναικών και αφετρία νέων στόχων σε πολιτικό, κοινωνικό, ανθρωπιστικό και ατομικό επίπεδο για την ουσιαστική κατοχύρωση της ισότητας των δύο φύλων σε όλες τις εκφράσεις της ζωής και κυρίως της μη- βίας,για ένα πολιτισμό Ειρήνης και πραγματικής Ευημερίας για όλους αναιξερέτως.


Η συνήθεια των αιώνων ήθελε την γυναίκα μακριά από τους δημόσιους θεσμούς.

Οι γυναίκες σήμερα συμμετέχουν σε όλες τις μορφές κοινωνικής δραστηριότητας παρόλο που επιβαρύνεται με επιπλέον ρόλους που αφορούν είτε παραδοσιακές υποχρεώσεις οικογένεια,ανατροφή παιδιών κ.λ.π. είτε με σύχρονες όπως είναι η εργασία,η ενασχόληση με κοινωνικές,επιστημονικές και πολιτικές δραστηριότητες.


Απαραίτητη προυπόθεση για πραγματική ισότητα είναι η προθυμία για αλληλοβοήθεια και αλληλοσυμπλήρωση στους ρόλους που ο καθένας έχει αναλάβει με πνεύμα συνεργασίας και αμοιβαιότητας.


Εμείς οι γυναίκες με την ιδιαίτερη ευθύνη που μας χαρακτηρίζει γιατί φέρνουμε τη ζωή στον κόσμο ,συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε δυναμικά για όσα δικαιούμαστε με κοινή δράση και αξιοκρατική συμμετοχή σε όλους τους τομείς έτσι ώστε να υλοποιηθούν οι στόχοι μας για κοινωνικά δίκαιο και ανθρώπινο κόσμο.


ΕΛΕΝΗ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ-ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΔΗΜΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

ΠΡΩΗΝ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΗΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια