ΤΙΤΛΟΙ

8/recent/ticker-posts

Εύκολη γρανίτα πεπόνι για όλους

 Θες ένα δροσερό και άκρως καλοκαιρινό ρόφημα; Αυτή η εύκολη γρανίτα πεπόνι χωρίς ζάχαρη είναι η παγωμένη απόλαυση που ψάχνεις.



Τα καλοκαιρινά φρούτα είναι από τα πιο αγαπημένα μου και το ψυγείο μου είναι συνέχεια γεμάτο από αυτά κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Νομίζω ότι είμαστε πολλοί εμείς που προτιμάμε να τρώμε φρούτα όλη μέρα τους καλοκαιρινούς μήνες. Αν ανήκεις και εσύ σε αυτή την ομάδα, τότε γνωρίζεις καλά ότι έχεις πολλές επιλογές για να αξιοποιήσεις τα φρούτα σου. Είτε σε κάποιο σορμπέ παγωτό, είτε σε γρανίτα, είτε απλά παγωμένα από το ψυγείο, σε κομματάκια ή ολόκληρα.

Είναι πολύ καλό που έχεις τόσες επιλογές και ειδικά με τα καλοκαιρινά φρούτα που όλοι αγαπάμε. Και ένα από αυτά είναι και το πεπόνι που δίνει άλλη αξία στο καλοκαίρι σου. Τι πιο τέλειο από το να έχεις μία γρανίτα πεπόνι για τις μέρες που χρειάζεσαι κάτι παγωμένο και νόστιμο; Αλλά και χωρίς ζάχαρη; Κι όμως! Αυτή η πανεύκολη γρανίτα, δεν περιέχει ζάχαρη και θα γίνει σίγουρα μία από τις αγαπημένες σου, ειδικά αν αγαπάς το πεπόνι.


Τι θα χρειαστείς για 2 ποτήρια γρανίτα:

  1. 1 μεσαίο μαλακό και γινωμένο πεπόνι (2-3 φλυτζάνια του τσαγιού πεπόνι )
  2. 1 φλυτζάνι νερό
  3. 2 κουταλιές της σούπας μέλι
  4. Χυμό από μισό λεμόνι ή λάιμ (lime)
  5. 1 γεμάτο φλυτζάνι πάγο ή παγάκια
  6. Λίγα φυλλαράκια μέντα για το στόλισμα
  7. Μία φέτα λεμόνι για το ποτήρι
 Διαδικασία για την εύκολη γρανίτα πεπόνι

Δεν χρειάζεσαι πολύ ώρα για να φτιάξεις αυτή τη δροσερή γρανίτα. Θα χρειαστείς ένα μπλέντερ, πεπόνι και πάγο. Πάμε να το φτιάξουμε μαζί.

Για αρχή, καθαρίζουμε καλά το πεπόνι και το κόβουμε σε κομματάκια. Προσέχουμε να μην έχει καθόλου φλούδα το μείγμα μας. Βάζουμε το κομμένο πεπόνι μέσα στο μπλέντερ μαζί με ένα φλυτζάνι νερό και το χτυπάμε μέχρι να λιώσει το πεπόνι. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το μέλι, το λεμόνι και τον πάγο και ξαναχτυπάμε μέχρι να γίνει η σύσταση σαν γρανίτα. Πρόσθεσε και άλλο πάγο ανάλογα το πόσο παγωμένη θέλεις τη γρανίτα σου.
 

Σέρβιρε τη γρανίτα σε ένα ψηλό ποτήρι και στόλισε τη με φυλλαράκια μέντας αλλά και με μία φέτα λεμόνι ή λάιμ. Η πιο εύκολη γρανίτα πεπόνι είναι έτοιμη να την απολαύσεις και να σε δροσίσει. Φτιάξε παραπάνω γρανίτες και για τους φίλους σου.

 Extra tips:

Με τον ίδιο τρόπο, μπορείς να φτιάξεις ότι γρανίτα θέλεις από ότι φρούτο θέλεις.
Αν δεν θέλεις να προσθέσεις μέλι, μπορείς να χρησιμοποιήσεις σιρόπι Αγαύης ή σφενδάμου. Ωστόσο, υπάρχει και η επιλογή να μην βάλεις μέσα κανένα γλυκαντικό και να το πιείς έτσι όπως ακριβώς είναι.
Για μία πιο ”funky” και καλοκαιρινή γρανίτα, πρόσθεσε λίγο από το αγαπημένο σου ποτό μέσα στη γρανίτα σου.
Αν θέλεις η γρανίτα σου να έχει μία πιο γεμάτη σύσταση σαν smoothie, πρόσθεσε 1-2 κουταλιές γιαούρτι ή κάποιο γάλα της επιλογής σου.
Φτιάξε δροσερή γρανίτα καρπούζι χωρίς ζάχαρη.
Η πανεύκολη γρανίτα ροδάκινο για να τη φτιάχνεις κάθε μέρα, όλη μέρα.
Σπιτική σαγκριά για να τη φτιάξεις σε όλα τα πάρτι με φίλους.
Γρανίτα λεμόνι που γίνεται πανεύκολα και δεν θα τη χορταίνεις.
Και γρανίτα πορτοκάλι που θα την αγαπήσουν μικροί και μεγάλοι.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια