ΤΙΤΛΟΙ

8/recent/ticker-posts

Ο Λαγκιώτης ήρωας της ΕΛ.ΔΥ.Κ. Βασίλειος Παπαλάμπρου

Βασίλειος Παπαλάμπρου, Λάγκα


Μήνυμα σχετικά με τον Βασίλειο Παπαλάμπρου, τον ανθυπασπιστή της ΕΛ.ΔΥ.Κ. το 1974, χρονιά  που οι Τούρκοι εισέβαλαν στην Κύπρο έστειλε ο κ. Γιάννης Αραμπατζής, κάτοικος Καβάλας.

Στο μήνυμά του γράφει:


«Καλησπερα στο συλλογο σας. Θα ηθελα εαν βεβαια ειναι δυνατον,να με βοηθησετε εαν εχετε καποια παραπανω στοιχεια για τον Λαγγιωτη ηρωα της ΕΛΔΥΚ Ανθυπασπιστη Παπαλαμπρου.Οσο και να εψαξα στο διαδικτυο περαν της φωτογραφιας και καποιων λιγων στοιχειων δε βρηκα κατι παραπανω.»
(Σχετικά, ο γράφων, έχω μία μαρτυρία από τον κουμπάρο μας, μόνιμο Υπαξ επίσης στην Κύπρο, Βαγγέλη Σακελλαρίου, ο οποίος από τότε ακόμη, παιδί μικρό θυμάμαι, είχε πει ότι τόσο ο Παπαλάμπρου όσο και ο αδερφικός του φίλος, επίσης ανθυπασπιστή Κέντρα (από το Άργος με ρίζες από Βράχο)», ήταν νεκροί)


Με αφορμή λοιπόν το μήνυμα αυτό σας μεταφέρω την περιγραφή του Στρατιώτη της 103 σειράς του Λόχου Διοικήσεως της ΕΛ.ΔΥ.Κ., την επίθεση των Τούρκων, σε αυτή την τελευταία μάχη,  Αστέριου Κυριακόπουλου, από την Λάρισα. -αξίζει να το διαβάσετε-«Ξαφνικά μέσα σε αυτήν την κόλαση συνέβη αυτό που δεν θα ξεχάσω ποτέ στην ζωή μου. Διακόσιοι και πλέον Τούρκοι από λίγο πιο αριστερά μας όπως βλέπαμε το μακελειό μπροστά μας άρχισαν να τρέχουν εναντίον μας σαν τρελοί! Δεν τους είχαμεδει αυτούς τους Τούρκους και αιφνιδιαστήκαμε τελείως….Βλέπαμε τους Τούρκους να έρχονται κατά πάνω μας και ο Βαρελτζής και ο Σιμίτας που ήταν λεβεντόπαιδα δεν ξέρω για ποιόν λόγο σηκώθηκαν όρθιοι στο όρυγμα και άρχισαν να ρίχνουν στους Τούρκους σαν τρελοί!


Είπα στον Μάριο Βολακάκη «πάει θα μας πιάσουν σαν τα ποντίκια μέσα στα ορύγματα».


Γυρνάω δεξιά μου και βλέπω τον Βαρελτζή και τον Σιμίτα να τους πολεμάνε όρθιοι γυμνοί από την μέση και πάνω. Εν τω μεταξύ το τοπίο ήταν σκοτεινό γύρω –γύρω από τις εκρήξεις γι΄ αυτό και δενπήραμε χαμπάρι ότι μας είχαν πλησιάσει τόσο πολύ οι Τούρκοι. Και ενώ όλοι οι άλλοι που ήμασταν μέσα στα ορύγματα αιφνιδιαστήκαμε αυτοί οι δύο συνέχιζαν το βιολί τους όρθιοι να ρίχνουν στο κοπάδι των Τούρκων και να ξαναγεμίζουν σαν να μην συνέβαινε τίποτα. Αψηφούσαν τελείως τον θάνατο….


Η οπισθοχώρηση των Τούρκων εξελίχθηκε σε άτακτη φυγή. Μια βολή άρματος έκοψε στην μέση τον Σιμίτα που πολεμούσε όρθιος με τον Βαρελτζή που την γλίτωσε. Αυτοί οι δύο άνδρες γύρισαν πίσω και τους διακόσιους Τούρκους που έκαναν έφοδο».


Αυτοί ήταν οι ΄Ελληνες κι αυτούς οι Τούρκοι δεν τους νίκησαν ποτέ!


Ξημέρωσε της Παναγίας και οι Τούρκοι ξεκίνησαν με το ξημέρωμα να συλλέξουν τους εκατοντάδες νεκρούς τους κοντά στις δικές τους γραμμές. Να πλησιάσουν τις δικές μας δεν το τόλμησαν καθόλου! Η χθεσινή ήττα και τα δεινά που πέρασαν τους απέτρεψαν.


Παραδόξως, την παραμονή της Παναγίας και την ημέρα της εορτής της, η ΕΛ.ΔΥ.Κ. δεν είχε ούτε ένα νεκρό στρατιώτη. Είχε μόνο δύο τραυματίες.


Περί της 10.30΄ της 15ης Αυγούστου, άρχισαν και πάλι ισχυρότατοι βομβαρδισμοί από αέρος με βαριά πυροβόλα, όλμους και τα άρματα τα οποία πλησίαζαν ξερνούσαν φωτιά και ατσάλι και επέστρεφαν πίσω. Οι βομβαρδισμοί επαναλαμβάνονταν κατά διαστήματα μέχρι το ματωμένο εκείνο δειλινό…΄Ηρθε η νύχτα και το σκοτάδι κάλυψε τους εμπολέμους. Νεκρική σιγή επικρατούσε στις αντιμαχόμενες πλευρές.


Ένα κακό προαίσθημα κρατούσε ξύπνιους πολλούς Ελδυκάριους…΄Ακουγαν όλη την ημέρα τους αξιωματικούς τους να ζητούν ενισχύσεις από το Γ.Ε.Φ. και να λαμβάνουν αρνητικές απαντήσεις. Στις γύρω περιοχές του στρατοπέδου, δεν παρουσιαζόταν καμιά κίνηση από Ελληνικής πλευράς. Εστάλησαν μικρές αναγνωριστικές περίπολοι να ελέγχουν τις περιοχές στα πέριξ του στρατοπέδου μήπως και οι Τούρκοι τους κυκλώσουν. Πλήρης σιγή…δεν υπήρχαν μετακινήσεις από καμία πλευρά….


Εκείνο το βράδυ οι στρατιώτες της ΕΛ.ΔΥ.Κ. ανακάλυψαν λίγα ψωμιά μέσα στο στρατόπεδο και μερικά κουτιά από ζαχαρούχο γάλα. Έφαγαν όσοι πρόλαβαν από λίγο.


Εκείνη η νύχτα τους φάνηκε ατελείωτη…την βαριά ατμόσφαιραενέτεινε η δυσωδία των εκατοντάδων νεκρών Τούρκων στρατιωτών που βρίσκονταν πλησίον του στρατοπέδου.


Η αποφράδα ημέρα


Ξημέρωσε και οι Τούρκοι άρχισαν να δείχνουν πολύ μεγάλη κινητικότητα. Με τα μάτια έξω από τις κόγχες οι «300» παρακολουθούν τις κινήσεις τους. Θα επιτεθούν! ΄Αρματα άρχισαν να ανάβουν τις μηχανές τους. Τρέμει η γη από την μαζική κινητοποίηση των αρμάτων και των βαρέων όπλων των Τούρκων. ΄Ηταν 08.30΄ το πρωί, όταν δεκάδες Τούρκικα αεροσκάφη άρχισαν ανενόχλητα να βομβαρδίζουν εκ νέου το στρατόπεδο της ΕΛ.ΔΥ.Κ.. Έριχναν κάθε είδους βόμβες, ρουκέτες και το φρικτό ναπάλμ. Ακολούθησε το πυροβολικό και οι όλμοι. Οι Τούρκοι άρχισαν να κινούνται από δύο κατευθύνσεις. Από τον Γερόλακο και από το μέρος του Κιόνελι. Είναι πλέον σε απόσταση 800 μέτρων.


Προηγούνται τα άρματα και ακολουθεί πλήθος πεζικών τμημάτων. Ήρθαν νέα ξεκούραστα τμήματα Καταδρομών. Οι Τούρκοι εκείνη την ημέρα είχαν αποφασίσει πως θα θυσίαζαν τα πάντα για να καταλάβουν το στρατόπεδο της ΕΛ.ΔΥ.Κ.. Πίστευαν πως μέσα υπάρχουν πάνω από 1.000 αμυνόμενοι στρατιώτες.


Τα τμήματα από την κατεύθυνση του Κιόνελι σταμάτησαν την προέλασή τους. Υποστήριζαν τα τμήματα που προέλαυναν από την πλευρά του Γερόλακου. Την επίθεση θα δέχονταν ο 4ος Λόχος και ο Λόχος Διοικήσεως.


Άρχισε το Ελληνικό πυροβολικό να βάλει εναντίων των Τούρκων. ΄Ηταν η 187 Μ.Π..


Με τα εύστοχα πυρά της σκόρπιζε τους Τούρκους, ενώ ανατινάχτηκαν από τα πυρά της πολλά Τούρκικα άρματα μάχης. Οι Τούρκοι δέχονταν και τα εύστοχα πυρά των Ελδυκάριων συνεχώς . Η επίθεσή τους άρχισε να κλονίζετε σοβαρά. Σταμάτησε….


Ταυτόχρονα και από άγνωστη μέχρι σήμερα αιτία, σταμάτησε τα δραστικά πυρά της και η 187 Μ.Π.. Οι Τούρκοι δεν πίστευαν στα μάτια τους. ΄Εμειναν αποσβολωμένοι να κοιτάζουν το στρατόπεδο μπροστά τους. Σαράντα βαριά άρματα και τεθωρακισμένα μεταφοράς προσωπικού ξεχύθηκαν κατά πάνω στον 4ο Λόχο και τον Λόχο Διοικήσεως.


Τρία μηχανοκίνητα Τάγματα Τούρκων επιτίθονταν από την πλευρά του Γερόλακου και δύο από την πλευρά της ΤΟΥΡ.ΔΥ.Κ.. Η Τουρκικά αεροπορία με πρωτοφανή μανία ανέσκαπτε το έδαφος και πολυβολούσε ότι κινούταν μέσα στο στρατόπεδο της ΕΛ.ΔΥ.Κ..


΄Ηταν 12 η ώρα το μεσημέρι όταν οι ορδές του Αττίλα ξεχύθηκαν κατά εκατοντάδες εναντίων των υπερασπιστών του στρατοπέδου.Ο Ανθυπασπιστής Παπαλάμπρου του ΛΒΟ φώναζε και ακουόταν μέχρι το Κιόνελι!
«Απάνω τους λιοντάρια μου» 


Παπαλάμπρου και ο Ανθυπασπιστής Κέντρας αχώριστοι φίλοι πέρασαν μαζί στο πάνθεο των Ελλήνων Ηρώων! Σήκωσαν όλο το βάρος της επίθεσης. Με τα ΠΑΟ στα χέρια τους έβαλαν ακατάπαυστα εναντίων των Τουρκικών αρμάτων. Χτυπούσαν από απόσταση αναπνοής! Ο Κέντρας έπεσε βαριά τραυματισμένος. Πλάι του ο Παπαλάμπρου δεν τον άφησε! Συνέχισε μόνος του να μάχεται εναντίων των Τουρκικών αρμάτων. Χάθηκαν και τα δύο παλικάρια.


Τα Τούρκικα άρματα έφτασαν πλέον στο Β΄ύψωμα που υπερασπίζεται ο Λόχος Διοικήσεως. Κόλαση πυρός! Η κατάσταση ξεπερνάει κάθε περιγραφή! Τα Τούρκικα άρματα ανατινάζουν τους σύγχρονους Λεωνίδες σχεδόν εξ επαφής! Τούρκοι στρατιώτες εισέρχονται στο ύψωμα και ξεκινά μάχη σώμα με σώμα! Τα Τούρκικα άρματα χτυπάνε ότι κινείται, ακόμη και τους δικούς τους στρατιώτες! Οι Λέοντες πετάγονται από τα ορύγματά τους και μάχονται με πάθος και απίστευτη τρέλα! Σκοτώνουν ακατάπαυστά τους Τούρκους! Πολλοί χτυπιούνται από ολόκληρες ριπές και δεν πέφτουν…συνεχίζουν!


Η χρήση ινδικής κάνναβης το πρωί της επίθεσης επιβλήθηκε στα επιτιθέμενα Τμήματα Πεζικού των Τούρκων. Εξέρχονται με τις λόγχες εφ όπλου οι Ελδυκάριοι και συγκρούονται με πάταγο με τους Τούρκους! Ανεβαίνουν πάνω στα άρματα! Προσπαθούν να τα καρφώσουν με τις λόγχες καθώς σώθηκαν τα πυρομαχικά τους!


Τα άρματα λιώνουν ότι κινείται! Τούρκους και ΄Ελληνες μαζί! Τα αεροσκάφη επίσης χτυπούν την Ελληνοτουρκική πλέον μάζα αδιάκριτα!


Ο Λοχαγός Σταυριανάκος ουρλιάζοντας καλύπτει με τις κραυγές του ολόκληρη την οχλοβοή και τον πάταγο της μάχης! « Ας μας πατήσουν ! Ούτε βήμα πίσω!» Πάγωσε το αίμα στις φλέβες των Τούρκων! Τρέχουν να κρυφτούν στα ορύγματα και τα λαγούμια από όπου εξήλθαν τα λιοντάρια της ΕΛ.ΔΥ.Κ.. Σκηνές αποκάλυψης! Ο Σταυριανάκος ορμάει μόνος του και άοπλος κατά ενός άρματος! Το σταματά με τις ιαχές του! Όμως πυροβολεί από μικρή απόσταση και αποκεφαλίζει τον Σταυριανάκο!


Το πρώτο κύμα των Τούρκων στρατιωτών σχεδόν εξολοθρεύτηκε ολοσχερώς!


Δεύτερο κύμα ακολούθησε αμέσως να εισέρχεται σαν μεθυσμένο. Πέφτουν οι Τούρκοι από τα δικά τους πυρά , από τις λόγχες των Ελδυκάριων! Η διμοιρία του Σταυριανάκου πέφτει μαχόμενη σχεδόν μέχρι ενός! Οι διαταγές του Σταυριανάκου ισχύουν και μετά τον θάνατό του! «Ούτε ένα βήμα πίσω Λεοντάρια μου»!!! Για δύο ώρες Τούρκοι στρατιώτες, άρματα μάχης, τεθωρακισμένα μεταφοράς προσωπικού των Τούρκων και οι ήρωες του Λόχου Διοικήσεως ήταν μπερδεμένοι και μάχονταν λυσσαλέα! Οι Τούρκοι εκατονταπλάσιοι! Τα λιοντάρια του Λόχου Διοικήσεως έπεσαν μέχρι ενός! Ελάχιστοι σώθηκαν κι αυτοί από λάθος καθώς με τις λόγχες στα όπλα επιτέθηκαν εναντίων άλλου κύματος Τούρκων που έπεφτε με μανία στον 4ο Λόχο δίπλα τους!


Εμπλέκεται και ο 4ος Λόχος της ΕΛ.ΔΥ.Κ.! Χάος! Η μόνη λέξη που μπορεί να προσεγγίσει την πραγματικότητα! Αστράφτουν οι λόγχες του 4ου! Ιαχές και πολεμικοί παιάνες! Τα άρματα περνάνε και τσαλαπατούν με τις ερπύστριές τους , τους ΄Ελληνες μαχητές! Το Πεζικό που ακολουθεί πέφτει πάω στις Ελληνικές λόγχες! Ακολουθούν φοβερές μάχες σώμα με σώμα! ΄Ενας εναντίων δεκάδων! Αυτές ήταν οι αναλογίες!
΄Ενας ΄Ηρωας της ΕΛΔΥΚ στο πεδίο της Τιμής
 ατενίζει την προαιώνια Δόξα…


Νέα επίθεση από την πλευρά της ΤΟΥΡ.ΔΥ.Κ. στον 2ο Λόχο της ΕΛ.ΔΥ.Κ.! Θερίστηκαν οι Τούρκοι…διστάζουν τα άρματα! Ο 2ος τους κρατάει μακριά! Λόχος Διοικήσεως και 4ος Λόχος κυκλώνονται ολοκληρωτικά! Η μάχη συνεχίζεται με μεγάλη σφοδρότητα! Ο 2ος της ΕΛ.ΔΥ.Κ. κινδυνεύει να περικυκλωθεί κι αυτός, παρά του ότι παραμένει ακλόνητος και θερίζει τους Τούρκους ασταμάτητα! Αρματα εισχώρησαν μεταξύ του 4ου και του 2ου και χτυπούν στις πλάτες τους μαχητές μας.         

Οι Τούρκοι στην μανία τους χτυπιούνται συνεχώς μεταξύ τους!Η νέα έξοδος του Μεσολογγίου
Ο Ταγματάρχης Δελλής εκτιμώντας την δεινή κατάσταση και το επερχόμενο ολοκαύτωμα των στρατιωτών του διατάζει, συντεταγμένη απαγκίστρωση και έξοδο από το στρατόπεδο! Στέλνει αγγελιοφόρους στον Λόχο Διοικήσεως, τον 4ο Λόχο και τον 2ο Λόχο. ΄Ολοι πέφτουνε νεκροί μέσα στον χαλασμό της μάχης! Τρέχει μόνος του εντελώς ακάλυπτος! ΄Αοπλος και χωρίς κράνος! Κατάφερε να ελιχθεί ανάμεσα στα άρματα, στα τεθωρακισμένα, στους Τούρκους και να οδηγήσει τα λιοντάρια σε μια νέα έξοδο του Μεσολογγίου! Δύο λιοντάρια του 4ουΛόχου, ο Στέφανος Κουτρούλης και ο Βασίλης Βάσιος, Χαλκιδικιώτες και οι δύο αρνούνται να φύγουν! Ο Στέφανος ήταν ο γίγαντας του 4ουΛόχου! Αρνήθηκε να αποχωριστεί το πολυβόλο του! Οι τελευταίοι σύντροφοί του τον είδαν όρθιο να επιτίθεται εναντίων των Τούρκων και να χάνεται….από τότε αγνοείται η τύχη του. Ο Βασίλης μετά από τιτάνια μάχη και απίστευτες περιπέτειες συνελήφθη αιχμάλωτος….

Μέχρι της 18.00΄οι μάχες μαίνονταν μέσα στο στρατόπεδο της ΕΛ.ΔΥ.Κ. από τα απομεινάρια του 4ου και 2ου Λόχου. Ο Ταγματάρχης Δελλής έσωσε όσους μπόρεσε με μια ηρωική έξοδο ανάμεσα στα Τούρκικα άρματα και τις εκατοντάδες Τούρκους στρατιώτες!

Η ΕΛ.ΔΥ.Κ. οχυρώθηκε λίγο ποιο πίσω από το στρατόπεδό της. Οι Τούρκοι δεν τόλμησαν να τους επιτεθούν…΄Ηταν η τελευταία μάχη του πολέμου…

Κάποιοι Ελδυκάριοι άκουσαν τελευταία την φωνή του Στέφανoυ Κουτρούλη να βρίζει και να κραυγάζει προς τους Τούρκους και το πολυβόλο του να κροταλίζει…μετά πλήθος ριπές…μετά σιωπή…

Ηταν η τελευταία Ελληνική κραυγή…η τελευταία πολεμική ιαχή από χείλη Ελληνικά που σκέπασε σαν βροντή ολόκληρη την Κύπρο…στην Ελλάδα δεν ακούστηκε ποτέ…

Αυτοί ήταν οι ΄Ελληνες κι αυτούς δεν τους νίκησαν ποτέ οι Τούρκοι!

Τόση ήταν η μανία των Τούρκων που αποκεφάλισαν σχεδόν όλα τα σκηνώματα των Ελλήνων στρατιωτών μέσα στο μαρτυρικό στρατόπεδο. Τα φωτογράφησε κρυφά ένας δημοσιογράφος του BBC. Ο οποίος ανέφερε στο ρεπορτάζ του.«Τέτοια άνιση μάχη δεν έχει συμβεί στα παγκόσμια χρονικά. Τέσσερις μέρες κράτησε…δεν θα με πιστεύει κανένας».


Δημοσιεύθηκε στο EGERSIS
Θ.Ρ.Δημοσίευση σχολίου

8 Σχόλια

 1. εψαχνα εδω στην "εξωρια "μου κατι απο τα πατρια εδαφη ειδα τα Οντρεα και κολησα στην φωτογραφια με τιτλο Ηρωας Ο καυμος του Πατερα μου των αδερφων του της οικογενειας ολοκληρης ο χαμος του Βασιλακη οπως των αποκαλουσε ο παπους ο πατερας μου οι θειοι μου ο καυμος για το αγνωστο που βιωνουν οι ξαδερφες μου η γυναικα του Χαρηκα που τον αποκαλειτε ηρωα ανακατεμενα τα συναισθηματα μου μη σας κουραζω χαρηκα που μυρησ λιγο αερα απο τον τοπο μου και παλι ευχαριστω για την αποδοχη εχω ενα παραθηρο στα χωματα που γεννησαν και σκεπαζουν τους προγωνους μου ευχαριστω

  Παπαλαμπρου Δημητριος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Θα ήθελα να σας κάνω γνωστό ότι για το ελληνικό κράτος για το υπουργείο Άμυνας για τους στρατιωτικους που επισκέφτηκαν κατά καιρούς την οικογένεια και για κάθε υπεύθυνους ο Παπαλαμπρου Βασίλης του Δημητρίου είναι ακόμα και για όλα τα χρόνια
  που ακολουθούν από την εισβολή των Τούρκων έως και σήμερα ανάμεσα στους 2000 αγνοούμενους ποτέ δεν έχουν ξεκαθαρίσει το τι του έχει συμβεί ακόμα και έως σήμερα παρ όλες τις υποσχέσεις για την βασική υποχρέωση να μιλήσουν για το τι έχει συμβεί σε όλους αυτούς τους ανθρώπους θα παρακαλεσω τον αρθρογράφο να έρθει εάν μπορεί σε επαφή μαζί μου η με κάποιο από την οικογένεια μήπως μπορέσει να αξιοποιηθεί η μαρτυρία του ανθρώπου που δηλώνει ότι έχει εικόνες από εκείνες τις στιγμές τις ΕΛΔΥΚ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. telika ta vrikate me ton sugkeni pou zitise stoixeia? gia na min uparxoun esfalmenes entuposeis.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Όχι, διότι, κανείς συγγενείς δεν ήρθε σε επαφή μαζί μου, ούτε με άλλο μέλος του Συνδέσμου

   Διαγραφή
 4. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΑΝ ΚΑΙ ΑΡΓΑ. ΟΝΟΜΑΖΟΜΑΙ ΙΩΑΝΝΑ ΠΑΠΑΛΑΜΠΡΟΥ. ΕΙΜΑΙ Η ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥ ΤΟΥ<< ΗΡΩΑ>> ΟΠΩΣ ΤΟΝ ΑΠΟΚΑΛΕΙΤΑΙ ΓΙΑΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΗΤΑΝ ΗΡΩΑΣ ΟΧΙ ΜΟΝΟ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΠΟΛΕΜΗΣΑΝ ΚΑΙ ΑΦΗΣΑΝ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΤΟΥΣ ΠΝΟΗ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΤΗΣ ΕΛΔΥΚ. ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΑΛΙΚΑΡΙΑ ΕΧΑΣΑΝ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΣΕ ΕΝΑ ΠΟΛΕΜΟ ΠΟΥ ΕΞ ΑΡΧΗΣ Η ΕΚΒΑΣΗ ΤΟΥ ΗΤΑΝ ΠΡΟΔΙΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΗ. ΘΥΣΙΑΣΑΝ ΨΥΧΕΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΑΓΓΕΛΟΙ. ΝΙΩΘΩ ΘΥΜΟ ΚΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΔΥΚ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΙΕΤΑΞΕ ΕΓΚΑΙΡΑ ΟΠΙΣΘΟΧΩΡΗΣΗ ΞΕΡΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΑΥΤΟΣ Ο <>. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΔΕΝ ΤΙΜΩΡΗΘΗΚΑΝ. ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΣΤΗΝ ΑΝΑΦΟΡΑ ΠΟΥ ΚΑΝΑΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΜΟΥ. ΑΓΑΠΟΥΣΕ ΠΟΛΥ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΤΟΥ ΕΠΙΘΥΜΟΥΣΕ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΖΗΣΕΙ ΕΚΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΒΑΘΙΑ ΓΕΡΑΜΑΤΑ ΤΟΥ. ΘΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΩ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΜΕ ΜΗΝΥΜΑ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Τιμή και δόξα Κυρία Ιωάννα για τον πατέρα σας.Προσπαθώ και ψάχνω πράγματα για τον ήρωα πατέρα σας όχι ως επαγγελματίας αλλά ως ανθρωπος που ενδιαφέρεται για την ιστορία του τόπου του και για τους Τιτάνες της ΕΛΔΥΚ.Θαήθελα παρα πολύ κάποια στιγμή που θα ξαναέρθω με άδεια στο Άργος Ορεστικό να σας συναντούσα κι απο κοντά.
   Με τιμή Γιάννης Αρμπατζής

   Διαγραφή
 5. Κυρία Παπαλάμπρου υπάρχουν ανθρωποι που θυμούνται τον πατέρα σας ΗΡΩΑ! μάλιστα καποιοι όπως εγω ετυχε να τον γνωρίσω οταν οικογενειακά είμασταν στη Σαλαμίνα καλοκαιρι 1973, παιδάκια τότε! ΑΘΑΝΑΤΟΣ και ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ ΝΑ ΤΟΝ ΘΥΜΑΣΤΕ! ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ τον τιμουμε!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Ένας ακόμη αφανής ήρωας. Μπράβο σας που τον τιμάτε με αυτή την δημοσίευση. Πράμα σπάνιο για συγχωριανούς.

  ΑπάντησηΔιαγραφή