ΤΙΤΛΟΙ

8/recent/ticker-posts

Το καφενείο μας...Σημείο συνάντησης και όχι μόνο είναι τα καφενεία στα Ελληνικά χωριά.


Λάγκα

 Σε αυτά θα απολαύσεις τον καφέ ή το τσίπουρό σου με τον απλό αλλά εξαιρετικό μεζέ, θα συναντήσεις πρόσωπα που καιρό,  ίσως και χρόνια είχες να δεις....Εδώ, θα μάθεις τα νέα όλου του χωριού, όλων των χωριανών και θα μεταφέρεις και συ τα δικά σου.Μα δε θα μάθεις απλά τα νέα, αλλά θα μπεις στη διαδικασία να αναλύσεις, να εξηγήσεις, να διαφωνήσεις ακόμη σε πολύ έντονο ύφος με κάποιους που στη συνέχεια θα κεράσεις ή θα σε κεράσουν το τσιπουράκι.Σε τίποτε απ΄όλα τα άλλα καφενεία δε διαφέρει κι αυτό, το δικό μας. Της αγαπημένης μας Λάγκας. Σημείο συνάντησης, ατελείωτων συζητήσεων, αναλύσεων, διαφωνιών, συμφωνιών, συνελεύσεων, κουτσομπολιού, ξεκούρασης, ενίοτε και γλεντιού.Με τους ήχους από τα πούλια, τις επί ώρες αναλύσεις και συμβουλές από όσους παρακολουθούν αυτούς που παίζουν τάβλι ή «μπουρλότ», τους χαμένους, αλλά και κερδισμένους σε καφέ ή χυμό νικητές.Λάγκα. ΛάγγαΤο δικό μας καφενείο, είναι ένα σύγχρονο καφενείο, με πινελιές παράδοσης. 

Άδειο το περισσότερο διάστημα του χρόνου, με ατελείωτες ώρες μοναξιάς για τον καφετζή μας, τον στυλοβάτη και ήρωα Θανάση.Ζεστό το χειμώνα από το τζάκι αλλά και τα χαμόγελα των χωριανών.

Δροσερό το καλοκαίρι αφού βρίσκεται στη σκιά των Οντρίων.Αυτό λοιπόν το -πάντα πεντακάθαρο- καφενεδάκι, σε αυτή την άκρη της χώρας μας, αν είχε στόμα πόσα θάχε πει....Αυτό το καφενεδάκι ας το υποστηρίξουμε όλοι μας με όποιον τρόπο μπορούμε.Είναι η καρδιά του χωριού μας...
Λάγκα
Λάγκα

Λάγκα

Θ.Ρ.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια