ΤΙΤΛΟΙ

8/recent/ticker-posts

Λάγκα: Στα αποκαλυπτήρια του μνημείου ολοκαυτώματος του χωριού - Φωτογραφίες

 Μία ιδιαίτερα συγκινητική μέρα ζήσαμε σήμερα στην ΛάγκαΧοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ.κ. Καλλίνικου τελέστηκε Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου αλλά και Επιμνημόσυνη δέηση υπέρ των Λαγκιωτών που τόσο άδικα έχασαν τη ζωή τους κατά την καταστροφή του χωριού μας την 4η Ιουλίου 1944.
 
Στην συνέχεια μεταβήκαμε στο ηρώο που στήθηκε προς τιμή τους αλλά και ως ανάμνηση του ολοκαυτώματος, όπου ο Σεβασμιώτατος ετέλεσε τρισάγιο και ακολούθησαν τα αποκαλυπτήρια του μνημείου και κατάθεση στεφάνων.

Στην τελετή παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Άργους Ορεστικού, η πρόξενος της Γερμανίας στην Θεσσαλονίκη, η πρόεδρος Π.Σ.  Δυτικής Μακεδονίας κ. Κάλη Κυριακίδου, η αντιπεριφερειάρχης κ. Κοζατσάνη,εκπρόσωπος του Δήμου Καστοριάς, ο Δκτής του 16ου Σ.Π., ο Δκτής Αστυνομικής Διεύθυνσης Άργους Ορεστικού, ο Δκτής Π.Υ. Καστοριάς και πλήθος κόσμου. 

 Συγκλονιστική αλλά και συγκινητική η μαρτυρία του επιζήσαντα του ολοκαυτώματος κ. Nίκο Τούλη.

Με το πέρας της εκδήλωσης ακολούθησε δεξίωση στο εντευκτήριο του Συνδέσμου Λαγκιωτών από τον Δήμαρχο κ. Κεπαπτσόγλου.
Λάγκα: Στα αποκαλυπτήρια του μνημείου ολοκαυτώματος του χωριού Συγκλονιστική αλλά και συγκινητική η μαρτυρία του επιζήσαντα του ολοκαυτώματος κ. Nίκου Τούλη.

Η Φιλαρμονική του Δήμου Άργους Ορεστικού

Επιζήσαντες του Ολοκαυτώματος με την κ. Μαρία ΠαπαϊωάννουΔημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια