Το δοκίμασα και σας το προτείνω.
Για κάτι ελαφρύ, για μπυρομεζέ... και όχι μόνο (Θανάσης Ριζόπουλος.)
Υλικά :
τσαγιού καλαμποκέλαιου ή ηλιέλαιου -όχι ελαιόλαδο-- 1.5 κιλό πατάτες
μακρόστενες μετρίου μεγέθους - 1.5 φλιτζάνι
τσαγιού παξιμάδι τριμμένο - Αλάτι
Εκτέλεση :
πατάτες, τις κόβουμε στη μέση και τις τοποθετούμε έτσι, ώστε η επίπεδη πλευρά
τους να ακουμπάει στο ταψί.- Παίρνουμε ένα
μυτερό και κοφτερό μαχαίρι και χαράζουμε σταυρωτά από πάνω μέχρι κάτω κάθε
πατάτα. - Τις περιχύνουμε με
το καλαμποκέλαιο, τις πασπαλίζουμε με αλάτι και τριμμένο παξιμάδι και τις
ψήνουμε σε μέτριο φούρνο ώσπου να μαλακώσουν.
Καλή επιτυχία και
καλή σας όρεξη!
0 Σχόλια