ΤΙΤΛΟΙ

8/recent/ticker-posts

Λάγκα: «Παράκληση» χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας στον Ι. Ν. Αγίου Νικολάου. Φωτογραφίες-Βίντεο

Για πρώτη φορά, μετά από 30+ χρόνια, επισκέφθηκε την Λάγκα Μητροπολίτης.


Ο Σεβασμιώτατος κ.κ. Καλλίνικος χοροστάτησε στην Ιερά Παράκληση στον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου, εν΄όψει της εορτής της Κοιμήσεως της Θετόκου. 

Kατά την άφιξή του συνομίλησε και ευλόγησε τους παρευρισκόμενους, δείχνοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον στα παιδιά που βρισκόταν στην υποδοχή του, εκφράζοντας την έκπληξή και τη χαρά του, αφού μερικά από αυτά, τα είχε γνωρίσει στην Αθήνα όταν πριν μερικά χρόνια επισκεπτόταν σχολεία. 


Μετά την  Παράκληση (εψάλει η Μεγάλη), ο Σεβασμιώτατος δέχτηκε ως δώρο, παραδοσιακό τυρί Λάγκας, ένα καλάθι με προϊόντα από το χωριό μας (τσάι βουνού, μέλι, καρύδια, γλυκό σύκο, λικέρ ρόδι και κρασί), ενώ το μέλος του Συνδέσμου Λαγκιωτών Βασ. Σεραφείμ, δώρισε στον μητροπολίτη μας, δύο βιβλία:

  • «Λεπτομέρειες από τις μεγάλες ώρες του πάθους του Κυρίου» του παππού του πρωτοπρεσβύτερου Ιωάννη Σκιαδαρέση,*
  • «Το Οικουμενικό Πατριαρχείο στη δίνη του Ψυχρού πολέμου», του πατέρα του Παύλου Σεραφείμ.**

Ο Σεβασμιώτατος από την πλευρά του, μοίρασε από μία εικόνα της Παναγίας μας ως ευλογία και ξεναγήθηκε στο χωριό. 

Αναχώρησε υποσχόμενος ότι θα έρθει και πάλι.

Να σημειώσουμε ότι με την ευκαιρία της επίσκεψης αυτής, ο Ιερέας του χωριού μας, ο παπα-Γιώργης, έφερε προς προσκύνηση Τίμια Λείψανα Αγίων της εκκλησίας μας.Ο πρωτοπρεσβύτερος Ιωάννης Σκιαδαρέσης είναι ομότιμος Καθηγητής στο Τμήμα Θεολογίας του ΑΠΘ στον Τομέα Βιβλικής Γραμματείας και Θρησκειολογίας με ειδίκευση στην Κ. Διαθήκη. 

Είναι
εφημέριος στην Ιερά
  Μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρούπολης . Είναι ιδιαίτερα γνωστός από το βιβλίο του «Λειτουργικές σκηνές και ύμνοι στην Αποκάλυψη του Ιωάννου


** Ο συγχωριανός μας Παύλος Σεραφείμ, διδάσκει στο ΠΑ.ΜΑΚ., στην Σχολή Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών επιστημών , στο τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών με εξειδίκευση στην Θρησκευτική Πολιτική.  

Το βιβλίο το οποίο δόθηκε στον Σεβασμιώτατο ονομάζεται «Το Οικουμενικό
Πατριάρχειο στην Δίνη του Ψυχρού πολέμου
»
Δημοσίευση σχολίου

2 Σχόλια

  1. μπα μπαμπααααα..... Και η Βασίλω εκεί. Τι πια Βασίλω μωρέ; Όπου γάμος και χαρά η Βασίλω (προεκλογικά) πρώτη. Αλήθεια; Από μόνος του ήρθε η τον κάλεσε ο Δημούλης;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Άξιος ποιμενάρχης. Επιτέλους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή