ΤΙΤΛΟΙ

8/recent/ticker-posts

Περπατάμε ξυπόλυτοι για καλύτερη υγεία!

Πέτα τα παπούτσια σου και…γειώσου! 

Φυσικά δε μπορούμε να βγάλουμε τα παπούτσια και να αρχίσουμε να περπατάμε όπως οι αρχαίοι ημών πρόγονοι όμως σε κάθε ευκαιρία το να περπατάς χωρίς παπούτσια – ξυπόλυτοι μπορεί να φέρει την αλλαγή στο σώμα σου!

Μικροί μας φώναζαν να βάλουμε παπούτσια και παντόφλες γιατί θα κρυώσουμε, όμως η σοφή γιαγιά μου έλεγε…ξυπολυταρία ίσον υγεία!


Γιατί;

  • Πάνω από 7000 νεύρα απολύουν στα πόδια μας
  • Το ¼ των οστών μας βρίσκεται στα πόδια μας
  • Το κάθε ένα πόδι έχει 33 αρθρώσεις, 100 τένοντες, μυς και αιμοφόρα αγγεία

Φαντάσου , λοιπόν , πόσο καταπιεσμένα νιώθουν τα πόδια μέσα στα παπούτσια όπου δεν επιτρέπουν στα δάχτυλα να τοποθετηθούν σωστά και στο πέλμα κατά συνέπεια να στηρίξει σωστά το σώμα μας!

Πολλές φορές συναντάμε περιπτώσεις όπου πχ. μπορεί να πονάει το μεγάλο δάχτυλο ή κάποιο μέρος του πέλματος και τελικά αυτό να μας δείχνει ένα πρόβλημα στη μέση ή στο γόνατο ή στα εσωτερικά μας ζωτικά όργανα, όπου μπορεί να μην πονάει η μέση ή το γόνατο ή γενικά να μη νιώθουμε πόνο κάπου αλλά αυτό να είναι ένα προμήνυμα!

Από το πως περπατάει ένας άνθρωπος μπορούμε να καταλάβουμε πιθανές παθήσεις που μπορεί να έχει ή να παρουσιάσει! Ήξερες πως όταν κάποιος βαδίζει με τις μύτες έξω κατα 80% υπάρχει πιθανότητα να εμφανίσει πρόβλημα στη μέση ενώ όταν βαδίζει προς τα μέσα στα γόνατα; Όλα αυτά μπορούν να αποφευχθούν αφήνοντας όσο πιο συχνά μπορούμε τα παπούτσια στην άκρη!

Όταν περπατάμε ξυπόλυτοι …

Οι αρθρώσεις έρχονται στα ίσια τους και αποφεύγονται τραυματισμοί

Το μεγάλο δάχτυλο του ποδιού είναι υπεύθυνο να ευθυγραμμίζει τους τένοντες των δαχτύλων και να στηρίζει καλύτερα το μέσο τόξο του ποδιού. Με τον τρόπο αυτο επιτυγχάνεται ευθυγράμμιση του σώματος διατηρόντας καλύτερη τη στάση του και δουλεύοντας καλύτερα τους μύες που το στηρίζουν. Ετσι, ο κορμός στηρίζεται καλύτερα και δυναμώνει ενώ όλες οι αρθρώσεις ενισχύονται και  ελαχιστοποιούνται οι πιθανότητες τραυματισμών ενώ το σώμα καταφέρνει και δουλεύει πιο σωστά σε οποιοδήποτε γυμναστικό ερέθισμα.

Βελτιώνονται τα αντανακλαστικά

Όταν δεν είμαστε ξυπόλυτοι και το πόδι μας βρίσκεται «φυλακισμένο» μέσα σε ένα κλειστό υπόδημα ακόμη και μια σαγιονάρα δεν έχει άμεση επαφή με το περιβάλλον με αποτέλεσμα; Μείωση της αίσθησης και των αντανακλαστικών μας! Περπατώντας ξυπόλητοι ενισχύεται η αίσθησή μας και βελτιώνονται τα αντακλαστικά καθώς είμαστε πιο προσεκτικοί στο πως πατάμε.

Βελτιώνεται ο ύπνος και μειώνεται η θλίψη

Η αίσθηση και μόνο της ελευθερίας του πέλματος και η άμεση επαφή με το έδαφος αναπτύσσει τις ορμόνες και  το αίσθημα της χαράς ! Νιώθουμε πιο ελεύθεροι, πιο χαρούμενοι και αυτό καταφέρνει να ηρεμεί το μυαλό μας και να κοιμόμαστε πιο ήσυχοι και πιο εύκολα!

Καλύτερη κυκλοφορία αίματος – γρηγορότερη ανάρρωση από ασθένειες

Περπατώντας ξυπόλητοι ενισχύεται το φλεβικό σύστημα και οι θρεπτικές ουσίες διανέμονται καλύτερα στο σώμα. Επιπρόσθετα , το αίμα κυκλοφορεί καλύτερα , επιτρέπεται η καλύτερη οξυγόνωση του αίματος ενώ πιέζονται νευρικές απολήξεις που συνδέονται με ζωτικά όργανα επιτρέποντας τη γρηγορότερη ανάρρωση από κάποιες ασθένειες!

Μόλις απέκτησες πολλούς και σημαντικούς λόγους να… πετάς τα παπούτσια σου σε κάθε ευκαιρία και να γειώνεσαι!


Πηγή

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια