ΤΙΤΛΟΙ

8/recent/ticker-posts

Μυρωδάτη Καρυδόπιτα Πηλίου

 Mια πεντανόστιμη καρυδόπιτα μας έρχεται από την Τσαγκαράδα  Πηλίου φτιαγμένη με παραδοσιακά υλικά»παρμένα» από την περιοχή βασισμένη σε μια παλιά συνταγή.



Τι θα χρειαστώ

12 αυγά

12 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη

12 κ.σ. ζάχαρη

12 κ.σ. καρύδια τριμμένα

Ξύσμα από 1 πορτοκάλι ή 1 κ.γ. ξύσμα από περγαμόντο

1 κλωναράκι βανίλια(Τα αρωματικά σποράκια του)

20 γρ. μπέικιν


 Το σιρόπι

2 φλ. νερό

2 1/2 φλ. ζάχαρη

φλούδα από 1 πορτοκάλι

φλούδα από 1 λεμόνι(προσέχουμε να πάρουμε το πάνω μέρος της φλούδας.


Να μην την κόψουμε βαθιά και πάρουμε και το άσπρο γιατί πικρίζει)

1 κλωναράκι βανίλιας



Πως το φτιάχνω

Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη ,να ασπρίσουν ,να φουσκώσουν καλά και να γίνουν κρέμα. Έπειτα ρίχνουμε τα σποράκια της βανίλιας και το ξύσμα πορτοκαλιού ή περγαμόντο.

Χτυπάμε για 1′ ακόμα και σταματάμε το χτύπημα. Ρίχνουμε μέσα στο καρύδι, ανακατεύουμε με μια μαρίζ κυκλικά και απαλά από κάτω προς τα πάνω.

Στη συνέχεια ρίχνουμε λίγο – λίγο τη φρυγανιά ανακατεμένη με το μπέικιν, συνεχίζοντας το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα, με προσοχή να μην χάσει τον όγκο του.

Βουτυρώνουμε με αγελαδινό βούτυρο και αλευρώνουμε ένα ταψάκι και αδειάζουμε το μείγμα.

Ψήνουμε στους 175 βαθμούς για 45-50 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει καλά και κάνουμε το σιρόπι.

Βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη, το χυμό λεμονιού ,το κλωναράκι βανίλιας προσθέτουμε  και τις φλούδες των εσπεριδοειδών, τα αφήνουμε να βράσουν για 4′.


Σιροπιάζουμε το γλυκό μας κρύο με καυτό το σιρόπι.


Πηγή

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια