ΤΙΤΛΟΙ

8/recent/ticker-posts

Παστουρμαδόπιτα - Πίτα Καισάρειας






    Υλικά




  • 1 πακέτο φύλλο για πίτες



  • 20 φέτες παστουρμά (αφαιρείτε το τσιμένι)



  • 600γρ. κασέρι, σε λεπτές φέτες



  • 2 ντομάτες ώριμες μέτριες, σε λεπτές φέτες



  • 4 κουτ. σούπας βούτυρο λιωμένο



  • 1 κρόκο αβγού ανακατεμένο με 1 κουτ. σούπας νερό



  • μαύρο σουσάμι για πασπάλισμα (προαιρετικό)








  1. Απλώνετε τα μισά φύλλα σε λαδωμένο ταψί αλείφοντάς τα ενδιάμεσα με βούτυρο. Στρώνετε το μισό κασέρι πάνω από τα φύλλα και κατόπιν τον παστουρμά, τις ντομάτες και στο τέλος το υπόλοιπο κασέρι.

  2. Σκεπάζετε με τα υπόλοιπα φύλλα αλείφοντάς τα ενδιάμεσα με βούτυρο. Διπλώνετε τις άκρες προς τα κάτω και αλείφετε την επιφάνεια με το κρόκο αβγού.

  3. Πασπαλίζετε την επιφάνεια με μαύρο σουσάμι και ψήνετε την πίτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 35 λεπτά μέχρι να ροδίσει.

  4. Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος, Food Styling: Elena Jeffrey



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια