ΤΙΤΛΟΙ

8/recent/ticker-posts

Σάλτσα σοκολάτας, για κρέπες





Είναι μια
κλασική σάλτσα μαύρης σοκολάτας, για κρέπες, αλλά και για όλες τις χρήσεις:
πάνω σε φρούτα, σε παγωτό, σε σουδάκια, κλπ


Υλικά


·        
150 γραμμάρια μαύρη σοκολάτα, 65% κακάο


·        
1 ποτήρι νερό


·        
1 κουτάκι κρέμα γάλακτος


·        
1 ποτήρι γάλα


·        
50 γραμμάρια ζάχαρη


Εκτέλεση


·        
Σπάστε την σοκολάτα μέσα σε μια κατσαρόλα
και προσθέστε το νερό, την κρέμα, το γάλα και την ζάχαρη


·        
Ζεστάνετε σε χαμηλή φωτιά ώσπου να λιώσει
η σοκολάτα, ανακατέψτε


·        
Οταν το μείγμα γίνει ομοιογενές, ανεβάστε
λίγο τη φωτιά για να πάρει μια πολύ ελαφριά βράση, ανακατεύοντας συνεχώς


·        
Αυτό το κάνουμε για να εξατμιστούν τα υγρά
και να γίνει παχιά η σάλτσα


·        
Αν δεν την χρησιμοποιήσετε αμέσως, βάλτε
την σάλτσα σοκολάτας σε μπολ, καλύψτε αμέσως με διαφάνεια για να μην κάνει
κρούστα




·        
Μπορείτε να την βάλετε όταν κρυώσει στο
ψυγείο και να την ξαναζεστάνετε σε μπεν μαρί


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια