ΤΙΤΛΟΙ

8/recent/ticker-posts

6η Κολυμβητική Συνάντηση Βράχου και 2ος Αγώνας Orienteering

λάγκα
Μετά την επιτυχημένη διοργάνωση και εμπειρία των προηγούμενων ετών, ο Σύλλογος Γόνων Βράχου, διοργανώνει ένα διήμερο δράσεων για τουςτις αθλητές/τριες και φίλους των ορεινών δραστηριοτήτων, στην περιοχή των Οντρίων 
(οροσειρά του Βοίου) και της τεχνητής Λίμνης Βράχου

λάγκα


6η Κολυμβητική Συνάντηση Βράχου και 2ος Αγώνας Orienteering Σάββατο 18 Ιουνίου και Κυριακή 19 Ιουνίου 2016Το Σάββατο, 18 Ιουνίου 2016, το απόγευμα, θα διεξαχθεί στην περιοχή των Οντρίων και της τεχνητής Λίμνης Βράχου, του Δήμου Άργους Ορεστικού της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς, ο 2ος αγώνας προσανατολισμού – Orienteering.Το Orienteering είναι ένα άθλημα ιδιαίτερα δημοφιλές στην Ευρώπη. Με τη βοήθεια ενός χάρτη και πυξίδας, οι συμμετέχοντες προσπαθούν να εντοπίσουν μέσα στο δάσος σημεία, από τα οποία θα πρέπει να περάσουν υποχρεωτικά, όσο το δυνατό γρηγορότερα, για να τερματίσουν, διαλέγοντας τη διαδρομή που ταιριάζει στις ικανότητές τους.Επειδή στόχος των διοργανωτών είναι η γνωριμία αλλά και η διάδοση του αθλήματος του Orienteering, για κάποιους από τους συμμετέχοντες μπορεί να αποτελέσει μια ομαδική εμπειρία περίπατου-παιχνιδιού μέσα στο δάσος, ακόμη και με τις οικογένειές τους.Αφετηρία και τερματισμός ορίζεται η περιοχή της τεχνητής Λίμνης Βράχου.

Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να βρίσκονται έως και μία ώρα πριν την εκκίνηση στην αφετηρία για να ενημερωθούν και να λάβουν οδηγίες. Οι εκκινήσεις θα δίνονται συνεχώς από τις 17:00΄ έως τις 19:00΄.

Το βράδυ του Σαββάτου θα συνεχιστεί, στην πλατεία του χωριού, με την υποδοχή των συμμετεχόντων στις δραστηριότητες, συνοδεία μουσικής.λάγκαΤην Κυριακή, 19 Ιουνίου 2016, σε υψόμετρο 950 μέτρων, οι φίλοι της κολύμβησης καλούνται να διανύσουν μια απόσταση 1.700 μέτρων περίπου, στην τεχνητή λίμνη Βράχου, ένα χιλιόμετρο μακρύτερα από το χωριό Βράχος Καστοριάς και 24 χιλιόμετρα νοτιότερα του Άργους Ορεστικού.

Ο κολυμβητικός περίπλους, ο οποίος ξεκινά στις 13:00΄, υπάγεται στην κατηγορία «Κολύμβηση Μακρινών Αποστάσεων», επιδιώκει δε, να κάνει γνωστή μια από τις νεότερες τεχνητές λίμνες της χώρας, η οποία δημιουργήθηκε στο πλαίσιο της κατασκευής του ομώνυμου Φράγματος Βράχου, η λειτουργία του οποίου ολοκληρώθηκε μόλις πριν από επτά χρόνια.

Το επιβλητικό φυσικό σκηνικό με την τεχνητή λίμνη, που κυκλώνεται από τον ορεινό όγκο των Οντρίων, θα ανταμείψει το σύνολο των συμμετεχόντων και επισκεπτών, η φιλοξενία δε των κατοίκων του μικρού χωριού Βράχος, θα αποζημιώσει και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη.Την ίδια μέρα, 19 Ιουνίου 2016, στις 08:00΄ (ώρα αναχώρησης), από την πλατεία του χωριού Βράχος, με τη βοήθεια έμπειρων ορειβατών, ομάδα πεζοπόρων θα ξεκινήσει την περιήγησή της στο βουνό Όντρια και θα καταλήξει στο Φράγμα της λίμνης Βράχου για την παρακολούθηση της κολύμβησης.

Οι φίλοι/ες του ορεινού ποδηλάτου, μπορούν να ανακαλύψουν διαδρομές μέτριας και μεγάλης δυσκολίας στην περιοχή γύρω από τη λίμνη, με τη βοήθεια έμπειρων οδηγών – ποδηλατών. Ώρα αναχώρησης: 09:00΄ από τη γέφυρα του Φράγματος.Οι συμμετέχοντες στις δραστηριότητες, θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν περιοχές με ιδιαίτερη φυσική ομορφιά όπως το πυκνό δάσος των Οντρίων, με τα μοναδικά μονοπάτια, θα θαυμάσουν εντυπωσιακά τοπία αλλά και τη θέα από ψηλά που «κόβει την ανάσα».Κατά τη διάρκεια του διημέρου των εκδηλώσεων, όσοι από τους συμμετέχοντες επιθυμούν, μπορούν να κατασκηνώσουν στον αύλειο χώρο του παλιού δημοτικού σχολείου του χωριού ή ακόμη και στην περιοχή γύρω από την λίμνη.λάγκα

Οι δραστηριότητες οργανώνονται από τον Σύλλογο Γόνων Βράχου με την υποστήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς – Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, του Εθελοντικού Τμήματος Διάσωσης – Αντιμετώπισης Καταστροφών Καστοριάς (Ε.ΤΑ.Κ.) και του Συλλόγου Ορεινών Δραστηριοτήτων Καστοριάς (Σ.Ο.Δ.Κ.)Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής:

Βίκυ Αδαμοπούλου (6974530706) vasidam123@gmail.com (orienteering, πεζοπορία, ποδηλασία)

Αλέξανδρος Σαμαράς (6972020175) alesamaras@gmail.com (κολύμβηση)
ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ 

ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ – ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ

ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ : ..………………………………………………………………

ΟΝΟΜΑ ΠΑΤΡΟΣ : …………………….……………………………………………..

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ : .………………………………………………………

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ : …………………………..…..………………………….

ΠΟΛΗ : ……………….…………………………………………………………………

ΚΙΝΗΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ : ………………………………………………………………

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ e-mail : ……………………….…………………………………………

ΜΕΓΕΘΟΣ ΜΠΛΟΥΖΑΣ: …………………………………………………………….Δηλώνω υπεύθυνα ότι συμμετέχω στην κολυμβητική συνάντηση με προσωπική μου ευθύνη και γνωρίζω ότι η συμμετοχή μου δημιουργεί κινδύνους για τη σωματική μου ακεραιότητα από ασθένεια, τραυματισμό έως και θάνατο. Ακόμη δηλώνω ότι διάβασα προσεκτικά τους κανονισμούς της κολυμβητικής συνάντησης και δεν πρόκειται να διεκδικήσω οποιαδήποτε αποζημίωση από πιθανές βλάβες που ενδεχομένως υποστώ από ατύχημα κατά τη διάρκεια της κολυμβητικής συνάντησης ή οτιδήποτε άλλο μπορεί να προκληθεί πριν, κατά τη διάρκεια ή μετά το τέλος της 6ης κολυμβητικής συνάντησης «ΛΙΜΝΗ ΒΡΑΧΟΥ 2016». Απαλλάσσω τους διοργανωτές από οποιαδήποτε ευθύνη κι από οποιεσδήποτε διεκδικήσεις μου που ενδεχόμενα θα προκύψουν στη διάρκεια της 6ης κολυμβητικής συνάντησης «ΛΙΜΝΗ ΒΡΑΧΟΥ 2016».
/ / 2016


ΥΠΟΓΡΑΦΗ


2ος αγώνας ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ – OREIENTEERING ΟΝΤΡΙΩΝ

ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ – ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ
ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ : ..………………………………………………………………

ΟΝΟΜΑ ΠΑΤΡΟΣ : …………………….……………………………………………..

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ : .………………………………………………………

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ : …………………………..…..………………………….

ΠΟΛΗ : ……………….…………………………………………………………………

ΚΙΝΗΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ : ………………………………………………………………

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ e-mail : ……………………….…………………………………………

ΜΕΓΕΘΟΣ ΜΠΛΟΥΖΑΣ: …………………………………………………………….Δηλώνω υπεύθυνα ότι συμμετέχω στο Orienteering – δρόμο προσανατολισμού, με προσωπική μου ευθύνη και γνωρίζω ότι η συμμετοχή μου δημιουργεί κινδύνους για τη σωματική μου ακεραιότητα. Οι διοργανωτές δεν έχουν καμία άλλη υποχρέωση πέρα από ότι προβλέπεται στους κανονισμούς. Ακόμη δηλώνω ότι ενημερώθηκα προσεκτικά για τους κανονισμούς του αγώνα προσανατολισμού και δεν πρόκειται να διεκδικήσω οποιαδήποτε αποζημίωση από πιθανές βλάβες που ενδεχομένως υποστώ από ατύχημα κατά τη διάρκειά του ή οτιδήποτε άλλο μπορεί να προκληθεί πριν, κατά τη διάρκεια ή μετά το τέλος της διοργάνωσης. Απαλλάσσω τους διοργανωτές από οποιαδήποτε ευθύνη κι από οποιεσδήποτε διεκδικήσεις μου που ενδεχόμενα θα προκύψουν στη διάρκεια του «2ου Orienteering – αγώνα προσανατολισμού Οντρίων 2016»
/ / 2016


ΥΠΟΓΡΑΦΗΟι αιτήσεις θα αποστέλλονται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση:

vasidam123@gmail.com


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια