ΤΙΤΛΟΙ

8/recent/ticker-posts

Θα γίνει... «Της κακομοίρας» στη Λάγκα με τον «Μπακαλόγατο»


Υποδεχόμαστε τον Αύγουστο σε μία ξεχωριστή για τη Λάγκα βραδιά. ΛάγκαΤο Σάββατο 1η Αυγούστου, στην πλατεία του χωριού μας θα περάσουμε 81 λεπτά γελώντας βλέποντας μια παλιά καλή Ελληνική ταινία...Μια ταινία που όλοι αγαπήσαμε και όσες φορές και να τη ξαναδούμε πάντα θα είναι σα να τη βλέπουμε για πρώτη φορά.Την ελληνική ταινία «Της κακομοίρας» που  είναι είναι μια ασπρόμαυρη ταινία παραγωγής του 1963, γνωστή και ως «Ο μπακαλόγατος» κυρίως. Βασισμένη στο ομώνυμο θεατρικό έργο των Χρήστου και Γιώργου Γιαννακόπουλου.Υπόθεση:Ο Ζήκος είναι επαρχιώτης από το Καρπενήσι που δουλεύει υπάλληλος στο μπακάλικο του Παντελή και είναι ερωτευμένος με την όμορφη Φιφίκα, η οποία θέλοντας να παίξει μαζί του, προσποιείται ότι ανταποκρίνεται. Ο Παντελής αν και προχωρημένης ηλικίας θέλει για λογαριασμό του τη νεαρή φίλη της Φιφίκας, Λίτσα. Ο Ζήκος τον κοροϊδεύει για την επιλογή του, αλλά αυτός δεν πτοείται. Προχωρεί στους αρραβώνες, σε συνεννόηση με τον πατέρα της Λίτσας και ερήμην της ίδιας. Ο Παντελής με τον πατέρα της Λίτσας αποφασίζουν να ανακοινώσουν στη Λίτσα την ημέρα των γενεθλίων της ότι ο Παντελής και εκείνη θα αρραβωνιαστούν. Η Λίτσα μόλις το μαθαίνει τρομάζει μόνο με την ιδέα γι' αυτό προσπαθεί να το αποφύγει.


ΛάγκαΜέσα στην ταινία υπάρχουν χαρακτηριστικές στιγμές λογομαχιών του μπακαλόγατου (υπάλληλου μπακάλικου), Ζήκου και του αφεντικού του, ιδιοκτήτη του μπακάλικου, Παντελή.


Σκηνοθεσία Ντίνος ΚατσουρίδηςΠαραγωγή Κώστας Χατζηχρήστος


Σενάριο         Ντίνος Κατσουρίδης


Πρωταγωνιστές Κώστας Χατζηχρήστος (Ζήκος),  Κώστας Δούκας (Παντελής Σκουφάντελος), Νίκος Ρίζος (Κιτσάρας Μπούρμπουρης), Μαρίκα Νέζερ (Δέσποινα), Ντίνα Τριάντη (Λίτσα), Νίκος Φέρμας (Μανώλης), Θανάσης Μυλωνάς(Αργύρης), Νέλη Παππά (Φιφίκα), Γιώργος Βελέντζας(Μήτσος), κ.α.


Μουσική Γιώργος Μουζάκης


Πρώτη προβολή 18 Ιουνίου 1963

Προγραμματισμένη ώρα έναρξης προβολής 21:00  


Είσοδος ελεύθερη

Λάγκα, Λάγκα Καστοριάς

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια