Μια τέλεια, παραδοσιακή συνταγή για να φτιάξετε κουραμπιέδες Λαμίας με άχνη ζάχαρη και τριμμένο αμύγδαλο που φημίζονται για τη νοστιμιά τους.
Η συνταγή αυτή είναι σπιτική και όχι κάποιου ζαχαροπλαστείου και με εγγυημένο αποτέλεσμα. Γίνονται εύκολα και πετυχαίνουν κάθε φορά. Δοκιμάστε τους και σίγουρα θα εντυπωσιάσετε στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι! Καλή επιτυχία!
Yλικά:
- 1 κιλό αλεύρι
- 300 γρ. φρέσκο βούτυρο
- 1 κούπα αμύγδαλα καβουρδισμένα
- 2 κρόκοι αυγού
- 2 βανίλιες
- 1,5 κούπα ζάχαρη άχνη
- 1 κουτ.γλ. γαρύφαλλο
- 1 κουτ.γλ. μπέικιν πάουντερ
- Λίγο ανθόνερο
- 1 σφηνάκι κονιάκ
Eκτέλεση:
Σε ένα μίξερ χτυπάμε το βούτυρο για 10-15 λεπτά
Προσθέτουμε μισή κούπα άχνη και χτυπάμε για ακόμα 5 λεπτά
Προσθέτουμε τους κρόκους, το κονιάκ, τη βανίλια και το γαρύφαλλο
Χτυπάμε για περίπου 20 λεπτά μέχρι να αφρατέψει το μείγμα
Προσθέτουμε τα αμύγδαλα καβουρδισμένα
Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι όσο πάρει για να έχουμε μια μαλακή και αφράτη ζύμη
Πλάθουμε κουραμπιέδες και ψήνουμε για 20 λεπτά στους 190 βαθμούς
Αλείφουμε με ανθότερο και πασπαλίζουμε με άχνη
Οι κουραμπιέδες Λαμίας με άχνη ζάχαρη και τριμμένο αμύγδαλο είναι έτοιμοι
Tips
Ψήνουμε τα αμύγδαλα στους 180 μέχρι να ροδίσουν!
Το ανθόνερο είναι προαιρετικό
nostimada.gr
0 Σχόλια