ΤΙΤΛΟΙ

8/recent/ticker-posts

Ελάτε, έχουμε «γουρουνοχαρά» (2014)Πιστοί στην παράδοση και σεβόμενοι τα έθιμα του χωριού μας, πραγματοποιούμε και αυτή τη χρονιά την «Γουρουνοχαρά», ένα παμπάλαιο έθιμο και στη Λάγκα.
Λάγκα, πρόσκληση, γοουρουνοχαράΜια ευκαιρία να βρεθούμε και πάλι όλοι μαζί, όχι μόνο συγχωριανοί αλλά και όσοι αγαπούν το χωριό μας.Μια σύναξη που σκοπό δεν έχει μόνο τη γαστρονομική απόλαυση του χοιρινού, το γλέντι με τα κλαρίνα που θα ακουστούν μέχρι τα Όντρια, αλλά και τη συνέχεια της παράδοσής μας.
λάγκα, γουρουνοχαράΕλάτε λοιπόν, 


έχουμε «γουρουνοχαρά».

Ελάτε και φέρτε μαζί τα παιδιά σας που είναι το μέλλον μας. 

Ελάτε και καλέστε, φέρτε μαζί σας τους

φίλους σας να γνωρίσουν τη Λάγκα, τη Λαγκιώτικη φιλοξενία και το Λαγκιώτικο γλέντι....

Για την ιστορία;Λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα οι οικογένειες έσφαζαν το γουρούνι που από την άνοιξη κιόλας αγόραζαν και φρόντιζαν να θρέψουν όσο πιο καλά μπορούσαν, ώστε να αποτελέσει την προμήθειά τους σε κρέας αλλά και λίπος αφού το λάδι ήταν δυσεύρετο εκείνα τα χρόνια.Όπως ξαναγράψαμε (εδώ), στο σφάξιμο των γουρουνιών βοηθούσε όλο το χωριό γι αυτό και επικράτησε η ονομασία «γουρουνοχαρά».

Όταν μάλιστα προσκαλούσαν κάποιον την ημέρα αυτή, δεν έλεγαν "έλα να σφάξουμε το γουρούνι", αλλά "έλα, έχουμε γουρουνοχαρά".Ο Σύνδεσμος Λαγκιωτών, χρόνια τώρα αναβιώνει το έθιμο αυτό... έτσι λοιπόν και φέτος, λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα, λέει σε όλους τους χωριανούς, σε όλους όσους αγαπούν τη Λάγκα, σε όλους όσους έχουν τη διάθεση και θέλουν να ζήσουν το έθιμο αυτό στο χωριό μας:
EΛΑΤΕ, ΕΧΟΥΜΕ ΓΟΥΡΟΥΝΟΧΑΡΑ !!!
Δηλώστε τη συμμετοχή σας στο facebook, κάνοντας ''κλικ'' στην παρακάτω φωτογραφίαλάγκα, γουρουνοχαρά


Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια