ΤΙΤΛΟΙ

8/recent/ticker-posts

Βασιλική Μανιταρόπιτα




Υλικά:







1 σφολιάτα γαλλική




1 κονσέρβα μανιτάρια 500γρ κομμένα


200 γρ. ζαμπόν


200 γρ. μπέικον


1 κρέμα γάλακτος 500 γρ.


1 κρεμμύδι μέτριο


μαϊντανό


μοσχοκάρυδο


αλάτι , πιπέρι


4 Αβγά


λίγο λάδι



Εκτέλεση:



Σοτάρουμε το κρεμμύδι με λίγο λάδι, ρίχνουμε τα μανιτάρια αφού τα έχουμε ξεπλύνει από το συντηρητικό του κουτιού

Τα αφήνουμε 10 λεπτά να βράσουν για να φύγει το πολύ νερό που έχουν.

Κόβουμε το ζαμπόν και το μπέικον σε τετράγωνα (το μπέικον κόβεται πιο εύκολα με ψαλίδι)

Τα ρίχνουμε στα μανιτάρια.

Ρίχνουμε το μαιντανό ψιλοκομμένο, αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο.

Τα αφήνουμε 10 λεπτά να βράσουν όλα μαζί και κατεβάζουμε από την φωτιά το μείγμα να κρυώσει.

Χτυπάμε τα 2 αβγά, ρίχνουμε σε αυτά την κρέμα γάλακτος ανακατέυουμε και το ρίχνουμε στο μείγμα, αφού έχει κρυώσει.

Τοποθετούμε το ένα φύλλο από την σφολιάτα σε ένα ταψί ή πυρέξ βουτυρωμένο, ρίχνουμε το μείγμα και τοποθετούμε από πάνω το άλλο φύλλο σφολιάτας.

Χτυπάμε ελαφρά το άλλο αβγό και το αλοίφουμε στο επάνω φύλλο σφολιάτας.

Ψήνουμε στους 200 βαθμούς (μέτριο φούρνο)



greekcook

tsardaki

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια