ΤΙΤΛΟΙ

8/recent/ticker-posts

Μάσκο (με κοτόπουλο)





Υλικά:



1 κοτόπουλο χωριάτικο

2-3 κουταλιές λίγδα (χοιρινό λίπος)

1 κιλό γάλα

2-3 σκελίδες σκόρδο

3 αυγά

5-6 κουταλιές σούπας αλεύρι

αλλάτι - πιπέρι



Εκτέλεση:



Κόβουμε σε μερίδες το κοτόπουλο και το βράζουμε.

Αλατοπιπερώνουμε τα κομμάτια που έχουμε βράσει, τα βουτάμε στο αλεύρι και τα τηγανίζουμε στη λίγδα.

Στο ίδιο λάδι που τηγανίσαμε το κοτόπουλο, ρίχνουμε το αλεύρι και το τσιγαρίζουμε ανακατεύοντας συνεχώς. Προσθέτουμε το γάλα, τα αυγά χτυπημένα, το αλάτι, το πιπέρι και το σκόρδο στουμπισμένο.

Ανακατεύουμε καλά μη σβολιάσει και μόλις πήξει, το αποσύρουμε από τη φωτιά. Πρέπει να γίνει ένας λείος χυλός.

Το σερβίρουμε μαζί με το τηγανητό κοτόπουλο.



Από το βιβλίο της Όλγας Κοκκίνου - Στασινοπούλου «Η γιαγιά Πηνιώ»



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια