ΤΙΤΛΟΙ

8/recent/ticker-posts

Καταρράκτης Λάγκας

Σαββάτο 7/3/2009 κι ενώ τo χιόνι στους πρόποδες του Βοΐου επέμενε, αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε για μια εξόρμηση στο χωριό Λάγκα. Η Λάγκα είναι ορεινό χωριό του νομού Καστοριάς. 

Είναι χτισμένη σε υψόμετρο 1.040 μέτρων στις πλαγιές του όρους Βόιο, αποτελεί έναν από τους πιο ορεινούς οικισμούς του νομού Καστοριάς και ανήκει στον δήμο Άργους Ορεστικού.omada2 

ekklhsaki

Οι πληροφορίες που είχαμε, μιλούσαν για έναν καταρράκτη λίγο πιο πάνω από το χωριό. Ξεκινήσαμε λοιπόν μετά από την απαραίτητη προετοιμασία (μπότες, γάντια, σκούφο κλπ, μιας που, αν και Μάρτιος χιόνιζε ακόμη) για τον εντοπισμό και τη φωτογράφιση του πολυσυζητημένου, από τους γηραιότερους του χωριού, καταρράκτη. Δεν αργήσαμε να βρούμε το ποτάμι που έπρεπε όπως σχεδόν σε κάθε αναζήτηση, να ακολουθήσουμε την αντίθετη φορά των νερών ώστε να φτάσουμε στον καταρράκτη. Αποφασίσαμε λοιπόν να χωριστούμε σε δύο ομάδες, η μία να ξεκινήσει την εξερεύνηση από την κοίτη του ποταμού και η άλλη ομάδα από ψηλότερο σημείο μήπως και εντοπιστεί πιο εύκολα ο καταρράκτης.

omada_1 katarraktis_lagkas_2 kataraktaki_3 kataraktaki2

Μετά από αρκετό περπάτημα μέσα στο χιόνι κι ενώ συνεχώς ανακαλύπταμε διάφορους μικρούς καταρράκτες, οι δύο ομάδες συναντήθηκαν μπροστά στον μεγάλο και επιβλητικό καταρράκτη. Τα χιόνια και οι πάγοι δίναν τη δική τους νότα ομορφιάς σε ένα, ούτως ή άλλως, πανέμορφο τοπίο. Χωρίς να χάσουμε χρόνο, αρχίσαμε να βγάζουμε τον καταρράκτη φωτογραφίες, μιας και το τσουχτερό κρύο, σε συνδυασμό με τα βρεγμένα ρούχα, γινόταν ακόμη πιο ενοχλητικό.

katarraktis_lagkas_6 katarraktis_lagkas_13 katarakthw_panw

katarakths1 katarakths_makria2 katarraktis_lagkas

Αποφασίσαμε να ανεβούμε στην κορυφή του καταρράκτη ώστε να ρίξουμε μια πανοραμική ματιά στον χώρο, μήπως και διέφυγε κάτι από την αντίληψή μας. Το τοπίο φανταστικό, το χιόνι να πέφτει πυκνό και να σε κάνει να παρασύρεσαι από την μοναδική ομορφιά. Καθώς επιστρέφαμε στο χωριό, παρατηρήσαμε μέσα από το πυκνό χιόνι, στον απέναντι λόφο, να ξεπροβάλει ένα εκκλησάκι. Ήταν το ξωκκλήσι του προφήτη Ηλία. Οι χωριανοί το διατηρούν σε καλή κατάσταση. Καθίσαμε να ξεκουραστούμε λιγάκι και αμέσως μετά ξεκίνησαν τα παιχνίδια με το χιόνι...

prof_hlias katarraktis_lagkas_5 katarraktis_lagkas_3

Στήσαμε τον χιονάνθρωπο στην κατάλληλη πόζα και με περίσσια χαρά μπήκαμε και εμείς στο πλάνο για την ομαδική φωτογραφία με φόντο τον καταρράκτη και την, ολόλευκη, γύρω περιοχή. Αποφασίσαμε να κινηθούμε πιο γρήγορα για το χωριό μιας που η χιονόπτωση δυνάμωνε και βρισκόμασταν μισή περίπου ώρα, δρόμο, από την βάση μας.

katarraktis_lagkas_8 xionismeno_topio1 xwrio

xartis_katarraktis_lagkas

Επιμέλεια/Κείμενο:  Stergios


Εξόρμησαν - Συνεργάστηκαν:  stathis, ioannis, mpouris, Nio, toulias, psilos, garavelas
To βρήκαμε και το διαβάσαμε, σε ένα από τα πολύ λίγα αξιόλογα site της Καστοριάς, το:Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια