ΤΙΤΛΟΙ

8/recent/ticker-posts

Πεντανόστιμα τσουρέκια από τη «Γιαγιά Πηνιώ»

Υλικά:


  • 10 αυγά

  • 1 κιλό γάλα

  • 3 κιλά αλεύρι

  • 400 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη

  • 3 φακελάκια μαχλέπι

  • 3 φακελάκια  κακουλέ

  • 1 κιλό ζάχαρη

  • 250 γρ. μπυρομαγιά

  • σουσάμι για το πασπάλισμα



Εκτέλεση:
 Διαλύουμε τη μαγιά με το ζεστό νερό, λίγο αλάτι, λίγη ζάχαρη και λίγο αλεύρι (να γίνει ένας χυλός).
Αφού φουσκώσει, έχουμε έτοιμα τα υλικά ζεστά και τα ζυμώνουμε όλα μαζί πολύ καλά. 
Τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε σε ζεστό μέρος μέχρι η ζύμη να φουσκώσει. 
Στη συνέχεια, τα πλέκουμε σε πλεξούδες, τα βάζουμε στο ταψί, τα αλε΄΄ιφουμε με κρόκο αυγού, τα πασπαλίζουμε με το σουσάμι και τα ξαναφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσουν και πάλι.

Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.

Προσέχουμε τη ζύμη να μη γίνει σφιχτή.




Από το βιβλίο «H γιαγιά Πηνιώ»  της Όλγας Κοκκίνου - Στασινοπούλου

Αν θέλετε να αποκτήσετε το βιβλίο δείτε εδώ

©tsardaki


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια